Javascript Menu by Deluxe-Menu.com
 
 
Live Vox - video
 
LIVE VOX - video interview fra festivalpladsen
06-06-2008 | Af René Wiborg

Her kan du se aktuelle - og uredigerede - videoklip fra SPOT Festival 2008, optaget på festivalpladsen i Århus 6. og 7. juni. Vi kan ikke bringe videoklip med levende musik af rettighedsmæssige årsager, men tjek kunstnernes hjemmesider og YouTube.

De fleste interviews varer 1-2 minutter. Klik på pilene for at se dem - eller klik på billedet for at se en større udgave. Hvis du ikke kan se videoerne, er det fordi du mangler Flash Player på din pc. Husk at tænde dine højttalere.

LØRDAG 7. JUNI

   

I´m interested in music. Period!

(Interview in English): Senior editor David Fricke fra Rolling Stone Magazine er for femte gang rejst fra New York til Århus. Primært for at hygge sig med vennerne her og lytte til sin elskede musik. Det er bl.a. blevet til gode oplevelser med Murder, DAAU, The Blue Van, Efterklang og Figurines ("Selv om de burde skrue op for lyden i Officersteltet", mener Fricke).

Turnéstart for Kina-rockere på SPOT

(Interview in English): De to guitarister fra det kinesiske band WangWen gør status på deres første optræden nogensinde udenfor hjemlandet. Sig hej til Xie Yugang og Geng Xin, som spillede i Filuren på åbningsaftenen torsdag. De er på en hel måneds turné i Europa.
WangWen på MySpace

Den kinesisk-danske forbindelse

(Interview in English): Canadiske Jon Campbell fra YGTwo Productions bor i Beijing og har hjulpet med at skaffe flere bands til Kina i de senere år - efter at have set dem på SPOT, bl.a. Rock Hard Power Spray og Hatesphere. Han introducerer sig selv på - tror vi - flydende kinesisk.

Chill mellem koncerter

Lea Hansen fra Århus ser frem til lørdagens koncerter med Slaraffenland og Hymns from Nineveh. Hun glæder sig over, at området ved amfiscenen i år er en del af festivalpladsen, men hun savner nogle større trækplastre i programmet.

For pænt og rent til rockmusik?

(Interview in English): Matthias Cromm ejer pladeselskabet Rhythm Island Records i Freiburg, Tyskland. Han er begejstret for SPOT, selv om Musikhuset ikke egner sig til rock! Her er han ved VoxHall, hvor Stalingrad Cowgirls tænder op i deres tyggegummi punk.

 Purunge SPOT-debutanter

Efterskoledrengene fra Tiny Jets fik deres SPOT debut i Århus Kunstbygning lørdag eftermiddag foran et helt nyt publikum: "Vi plejer jo mest at at spille for nogen vi kender", fortæller drengene få minutter efter bandets foreløbige højdepunkt. 

Friluftsgrej backstage

På SPOT afvikles over 116 koncerter på få dage. Når der er vanskelige skift i sceneplanen, f.eks. mellem bigbandet The Orchestra og Slaraffenland, skal gearet stå klar, så det hele klapper.

Kvindelige roadies

Du behøver ikke at være en hærdebred, tatoveret mand for at slæbe tunge guitarforstærkere og trommepodier. Mød Ida og Katrine, som er en del af SPOTs scenepersonale i Musikhusets Store Sal.

 Storbyens oase

Under lørdagens kvælende eftermiddagshede var arrangørerne så venlige at kaste et bjerg af sne og kildevand ud på festivalpladsen.

     

FREDAG 6. JUNI

   

SPOT-veteran roser stemningen 

 

Den gode stemning på pladsen får Morten Emery, Århus, til at vende tilbage år efter år. Han savner dog hård rock i årets program.

Tilfreds Annika AakjærVi fangede sangerinde og sangskriver Annika backstage lige efter en velbesøgt og anekdotefyldt koncert i Rytmisk Sal. SPOT-debut-nerver på? Tja, lidt. Og så kom der en hund ...

 Vue over festivalpladsen

Se SPOT området fra taget af kunstmuseet ARoS. En lille guided luftrundtur.

Aftenstemning ved amfiscenen

 

Lars prøver at pushe sine plader

Ejer af pladeselskabet SOPA, Lars Kjær Dideriksen udbreder sine kunstneres musik indenfor pop, støj og noget "lo-fi mærkeligt noget".

 De frivillige og musikerne spiser godt

Kantinen øverst i Det Jyske Musikkonservatorium lægger bunden for SPOTs arbejdende folk med solid, lækker mad.

Reporteren forklarer

Hvad er det nu lige, vi vil med det hersens Live Vox video? René forklarer.

 Sommerfugle i maven

Klondyke alias Mikael K er med egne ord ret "shaky" en times tid inden koncerten i Musikhusets Lille Sal. Det kræver en bajer og dybe indåndinger.

 
     
TORSDAG 5. JUNI    

Velkommen til SPOT 2008 - part 1

I Musikhusets Store Sal bød Gunnar Madsen, leder af ROSA-Dansk Rock Samråd, velkommen. Han havde bl.a. en rejse-gave til Oh No Ono og en nyhed om, at festivalen flytter weekend næste år.

 Velkommen til SPOT 2008 - part 2

I Musikhusets Store Sal bød Gunnar Madsen, leder af ROSA-Dansk Rock Samråd, velkommen. Han havde en rejsegave til Oh No Ono og en nyhed om, at festivalen flytter weekend næste år.

Voodoo historier fra Leth - part 1

Special guest - Århus-drengen og digteren Jørgen Leth - åbnede SPOT med hårrejsende voodoo historier fra Haiti.

Reportere: Michael Ersted (video) og René Wiborg (interview og snak).

Alle videoer lagres på YouTube. Hvis du har indvendinger mod klip, hvor du optræder, kontakt Henrik Friis , Dansk Rock Samråd. 

 

Voodoo historier fra Leth - part 2


Special guest - Århus-dreng og digter Jørgen Leth - åbnede SPOT med hårrejsende voodoo historier fra Haiti.