Javascript Menu by Deluxe-Menu.com
 
 
nyheder  « klik her for at komme tilbage til listen
 
Intimt og ufiltreret
16-04-2008 | Af Bjrn Lydn

Hafdis Huld - et spirende islandsk talent.


Helt nye navne og mere rutinerede kræfter på vej op. Nye trends og mere prøvede toner. Danske som skandinaviske. Det kunne være en beskrivelse af selve SPOT Festivalen, men det er også præsentationen af singersongwriter-scenen på SPOT. Den akustiske scene ér nemlig en lille festival i festivalen, som tidligere har været affyringsrampe for navne som f.eks. Thomas Dybdahl – Dybdahls optræden på netop denne scene, var faktisk hans debut på dansk grund.

I år inviterer SPOT igen til intim stemning og personlige musikalske udtryk på Filur-scenen i Musikhuset Aarhus, og med sin vægtning af det kompositoriske og ufiltrerede udtryk byder den akustiske scene på en enestående chance, til at komme helt tæt ind på livet af kunstnernes musik

I år byder programmet bl.a. på islandske Hafdis Huld, der i en alder af 15 år blev medlem af Gus Gus, men som siden vundet en Icelandic Music Awards for bedste popalbum for  ”Dirty Paper Cup” i 2007. Også de svenske sangskriverinder Nina Kinert og Maia Hirasawa sætter krydderi på årets festival med blød akustisk pop. Og norske Ingrid Olava, der såmænd har arbejdet sammen med kunstnere fra Madrugada, National Bank og Serena Maneesh, og bringer sine mørkrandede toner til den akustiske scene.


The Benefits - både højlydte og lavmælte
Danske navne
Man kan også opleve kunstnere, der med en anden vinkel prøver en ny form af i deres musik. Mikael K. kendes som sangskriver i dansksprogede Klondyke, og hvordan det lyder skåret helt ind til benet, kan høres på SPOT. Mon ikke også de soulfulde drenge fra r&b-konstellationen The Benefits (der er blevet signeret til Universal i USA, og hvis musikvideo ”Physical” er blevet vist i 14.000 biografer i USA) vil stå for en optræden, der vil kaste nyt lys over deres fængende popmelodier?

Tilføjet til programmet er også danske Alain Apaloo, der stammer fra Vestafrika, og som lader verdensmusikken møde sit raffinerede blues-slideguitarspil. Der er ekspressiv folkpop fra allerede offentliggjorte Monkey Cup Dress, og den svenske songwriter Andi Almquist leverer klassisk tankefuld musik i tråd med Bob Dylan og Nick Cave. 


Wildbirds & Peacedrums - byder på noget dybt
anderledes.
Endelig er der den enigmatiske svenske duo Wildbirds & Peacedrums, der med vokal og trommer nærmest har opfundet et helt nyt medrivende musikalsk sprog, som allerede har overbevist ved både Eurosonic Festivalen i Holland og by:Larm i Norge.
 
Desuden præsenterer singersongwriter-scenen også Nordic Cowriter-projektet med 12 nordiske musikere, hvis samarbejde lanceres i et samlet forløb på denne akustiske scene. Derom senere.