Javascript Menu by Deluxe-Menu.com
 
 
nyheder  « klik her for at komme tilbage til listen
 
Musikvideoudstilling: ”MUSIC TO SEE” åbner i forbindelse med SPOT
Af Björn Lydén
Musikvideoudstilling: ”MUSIC TO SEE” åbner i forbindelse med SPOTFra Cunninghams video til Björk's "All is full of love"
   
Fredag under SPOT Festivalen åbner kunstmuseet AroS op for en udstilling, der sætter skarpt lys på fem af de mest innovative og eksperimenterende -  og mest berømte og berygtede - kunstnere, der bevæger sig i krydsfeltet mellem musik og billede.

De fem er Anton Corbijn, Chris Cunningham, Spike Jonze, Michel Gondry og Mark Romanek – fem, der alle har beskæftiget sig med musikvideoen som kunstform på en måde som udfordrer vores sanser i sammenkobling af det visuelle og det auditative. Det er disse musikvideoer/kunstværker, der nu er mulighed for at beskue på AroS.

Anton Corbijn begyndte allerede i tidlig alder at søge en sammenhæng mellem musik og billede som musikfotograf. Hans billedsprog er karakteristisk råt og grynet sort/hvidt, hvilket satte stort præg på rockens visuelle æstetik. Senest har Corbijn gjort sig bemærket med sin film ”Control” om Joy Division's forsanger Ian Curtis.  

Med en baggrund indenfor special effects, har Chris Cunningham skabt værker, der grotesk fremmaner et pessimistisk univers af apokalyptisk, men også poetisk tilsnit. Cunningham som arbejder sig hen mod mere visuelt selvstændige værker, lader ofte billederne ledsages af voldsom elektronisk musik.

Franske Michel Gondry skaber fantasifulde værker, der med barnets nysgerrighed skubber til vores virkelighedsopfattelse i et unikt filmsprog, som benytter sig af overraskende vinkler og kalejdoskopiske spejlinger til at undersøge mediets muligheder. Noget man har kunnet opleve i spillefilm som ”Evigt Solskin i et Pletfri Sind” og ”Be Kind Rewind”.

Spike Jonze begyndte med at lave BMX- og Skateboard film, og hans tilgang er fandenindvoldsk og uimponeret. Ikke mindst kan hans stil genkendes ved dens let bizarre humor. Jonze er dog også kendt for omfattende og krævende iscenesættelser med meget teknisk forberedelse, og hans arbejde kan også ses i hans spillefilm ”Being John Malkovich” og ”Orkidetyven”
 
Amerikanske Mark Romaneks værker er resultatet af en grandios og pompøs vision, der har hentet inspiration fra amerikanske storfilm. De emmer af de store dramaer, og er storslåede både visuelt og følelsesmæssigt.

Fernisering finder sted fredag 6. juni kl. 17.15.
Til åbningen vil der være musik og billeder ved VJ Eyefix og cocktailbar fra kl.17.15-20.00
I dette tidsrum er der fri entré med SPOT-armbånd. Resten af SPOT-weekenden kommer gæster med SPOT-armbånd ind til reduceret pris (kr. 50,-).                                                                         


Værker på udstillingen:

Fra Anton Corbijn's suggestive video til Joy Division's "Atmosphere"

Anton Corbijn                                                          
Coldplay - Talk, 2006
Depeche Mode - Barrel of a Gun, 1997
Depeche Mode - It’s No Good, 1997
U2 - One, 1992
Joy Division - Atmosphere, 1988

Chris Cunninham:   
Björk - All Is Full Of Love, 1999
Aphex Twin - Windowlicker, 1999
Leftfield featuring Afrika Bambaataa - Afrika Shox, 1999
Portishead - Only You, 1998
Aphex Twin - Come To Daddy, 1997

Michel Gondry:
The White Stripes - Fell In Love With A Girl, 2002
Beck - Deadweight, 1997
Daft Punk - Around The World, 1997
Cibo Matto - Sugar Water, 1996    
Björk - Human Behaviour, 1993
Jean-Francios Coen - La Tour de Pise, 1993

Spike Jonze:
Fatboy Slim - Weapon Of Choice, 2001
Fatboy Slim - Praise You, 1998
Björk - It’s Oh So Quiet, 1995
MC 900ft Jesus - If I Only Had A Brain, 1994
Beastie Boys - Sabotage, 1994

Mark Romanek:
Red Hot Chili Peppers - Can’t Stop, 2003
Johnny Cash - Hurt, 2002
Nine Inch Nails - The Perfect Drug, 1997
Michael Jackson & Janet Jackson - Scream, 1995
Nine Inch Nails - Closer, 1994