Javascript Menu by Deluxe-Menu.com
 
 
nyheder  « klik her for at komme tilbage til listen
 
Poesi og musikalsk smeltedigel
23-04-2008 | Af Bjrn Lydn og Henrik Friis


Majors-  Nyt tjekket hiphop kollektiv

 

SPOT Festivalen er musik i alle nuancer – det blide, det hårde, det poetiske, det instrumentale osv. Og så er det også en række kulørt krøllede navne med masser af budskaber på hjertet.

For det første: Fem af de mere markante personligheder i dansk hip hop er teamet op i et projekt, der kan danne ramme om et nyt stykke dansk musikhistorie - funderet i støvet vinyl og engelsksproget rap. Der er tale om en ny supergruppe Majors, hvor rimsmedene Nat Ill, J-Spliff og Negash Ali serverer tekst til flammende beats og scratches fra de internationalt kendte danskere Static og Noize. Majors debut-cd udgives på mandag.

Der er også  Alter Me, hvor sangskriver Hans Mortensen sætter ord på sin opvækst i Grønland, og gruppens kraftfulde pop har allerede gjort dem til ”Ugens Uundgåelige” på P3 med singlen ”You Can't”. Anderledes ekspressive i deres udtryk må den finske pige-trio Stalingrad Cowgirls siges at være: snottet støjende, vrængende garagepunk udsprunget af nordfinsk kedsomhed, som nok skal få et hævet øjenbrynene hos publikum.

 
 


Ukon - sammen med kultnavnet Njurmännen.

I de mere dybsindige og melankolske kroge af føleregistret finder vi vinderne af MyMusic.dk’s 2008-legat Didium & The Black Bonnie Picture, hvis sindrigt velourbelagte pop gæstes af Morten Svenstrup fra Under Byen, Said The Shark med deres stemningsfulde melankolske univers og  splintrende eksperimentlyst hos ATOI, der sågar har lavet remix for Björk. 

En mere pudsig sammenblanding af tekst og musik er repræsenteret af to navne arrangeret i samarbejde med Lyd+Litteratur. Digteren Claus Beck-Nielsen erklærede sig selv for død i 2001, men takket varet ”Some Body” lever tankerne videre som Claus Beck-Nielsen Memorial. Den svenske konceptpoet Ukon samarbejder ligeledes med kultnavnet Njurmännen, hvis udjævning af popkultur og lydkunst, strækker sig tilbage til begyndelsen af 80’erne.Kresten Osgood - laver musikalsk legestue.

Og så præsenterer SPOT et helt nyt initiativ. Den allestedsnærværende trommeslager/multiinstrumentalist og musikalske legebarn Kresten Osgood optræder både fredag 6. og lørdag 7. juni som Kresten Osgood & Indianerne. Indianerne er hans legekammerater blandt de studerende på musikkonservatoriet i Århus, og planen er  hive diverse SPOT-deltagere ind til musikalsk ping-pong i en kreativ jam – eller hvad der nu sker når uforudsigelige elementer sættes sammen..l.