Javascript Menu by Deluxe-Menu.com
 
 
nyheder  « klik her for at komme tilbage til listen
 
SPOT-åbning: International og mangefarvet
29-04-2008 | Af Henrik Friis

Franske SoKo - med til at åbne
SPOT.
Når SPOT holder åbningsaften torsdag 5. juni bliver det én stor international smeltedigel med musik fra nord, syd, øst og vest – og tværgående dansk/internationale samarbejdsprojekter, som er sat specielt sammen til lejligheden.

Det betyder bl.a. at den franske popdarling SoKo kommer til Århus sammen med navne fra Belgien, Holland, Canada, England, Kina, Brasilien og danske navne som Murder, Vincent Van Go Go samt   den nye singersongwriter-stjerne Aura. Og det medfører også flere samarbejdsprojekter – mest spektakulært nok det elektronisk-baserede A Switchbox Tale.

Ikke fordi SPOT nu går efter en storstilet international stjernegalla som feståbner. Programmet skal snarere ses som en udløber af det arbejde ROSA – og MXD – udfører på årsbasis med kontakter og samarbejdspartnere fra det internationale musikmiljø, offentlige myndigheder m.v.  Et netværk der benyttes på årsbasis, når der skal præsenteres dansk musik ved showcases, festivaler m.m.. Og med både held og effekt.

Det samarbejde er ikke kun envejs-kommunikation – tværtimod tror vores samarbejdspartnere fra netværket også på, at deres egne nationale kunstnere kan gøre sig på vore breddegrader. Og dét resulterer i det store internationale program, som kommer til at præge denne åbningsaften.


An Pierlé - belgisk forførelse af
åbningspublikummet.

Frankrig, Belgien, Holland
Dels franske SoKo som sidste år stormede ind i manges hjerter - især P3-lytternes - med sin uskyldige naivitet og sit lunefulde skarpsind via ”I’ll Kill Her”. Hun får følgeskab af ”landsmanden”, svenske Peter Von Poehl, som først for alvor fik gang i karrieren, da han flyttede til Paris, og nu står for en akustisk/Nick Drake-præget musik.

Fra Belgien kommer An Pierlé & White Velvet, som forfører med sin krydsning af luftig pop og let avantgarde, der både er poetisk og dekadent, og duo’en The Tellers der står for sprintende sprudlepop udført med akustisk guitar og trommer. Endnu et belgisk indslag er DAAU, der ikke bare spiller selvstændig koncert, men som også medviker i en række numre, når danske Murder spiller. DAAU står som Murder  for en newfolk-agtig stil. Samarbejdet er opstået efter Murders store belgiske succes oven på SPOT sidste år – og den efterfølgende SPOT On Denmark-koncert med fire danske navne i Bruxelles i november.

Lidt mod nord – fra Holland – kommer Lucky Fonz III, alias Otto Wichers, der skriver folksange med smag af Will ”Bonnie Prince Billy” Oldham, Johnny Cash og Dylan, samt trioen Voisct, der bruger inspirationer som gademusikanter og mere regelret folk i deres moderne rock-udtryk.


WangWen - kinesisk indslag til SPOT.

Kina, England, Canada, Brasilien
Via vore kinesiske forbindelser kommer WangWen, der dyrker det atmosfæriske og ambiente -  vekslende mellem det storladne og det minimale. Vestligt – men også med anstrøg af klassisk kinesisk melodik. Engelske Slow Club er duoen Charles og Rebecca, der spiller på glasflasker, skeer, stole m.v.  og krydrer med kistch og 50’er-idyl i deres folk-rock-rockabilly.

Atlanten krydses for at få fat i canadiske Opopo, der med hårdtpumpet bas, analog synthesizer og benhårde beats fremelsker en energisk/mystisk electrorock. Og laaangt mod syd findes den brasilianske trommeskole Corpos Percussivos, som nu på andet år besøger SPOT i fællesskab med feststemte danske Vincent Van Go Go.  Ligesom den nye danske singersongwriter-stjerne Aura også er med i det farvestrålende åbningsprogram.


 
A Switchbox Tale - interkulturel dialog
- Endelig – men ikke mindst - er der projektet A Switchbox Tale. Det er stadig på forberedelses-stadiet og vil blive offentliggjort i sin endelige form senere. Men essensen er, at fire danske kunstnere - som arbejder via nettet - inviterer fire udenlandske kolleger til et samarbejde. Over nettet udveksles der ideer og skrives numre, som ”samles” med elektroniske/organiske instrumenter, når der er premiere på SPOT – med henblik på yderligere to præsentationer senere på året. Altså et samarbejde på tværs af landegrænser, verdensdele, kulturelle baggrunde og nationaliteter. Danske Donna Cadogan er koordinator af A Switchbox Tale-programmet  - og projektet er del af EU's ”Året for interkulturel dialog” og får støtte fra EU-kommissionen.

Alle koncerter på åbningsaftenen foregår i Musikhuset Aarhus – på fire scener – med undtagelse af Vincent Van Go Go og Corpos Percussivos, der spiller sammen på Train.

Links
www.aswitchboxtale.dk

www.myspace.com/aswitchboxtale