Javascript Menu by Deluxe-Menu.com
 
 
nyheder  « klik her for at komme tilbage til listen
 
SPOT-programmet færdigt – Ane Brun, Thomas Buttenschøn og Blue Foundation får totalen op på 116
30-04-2008 | Af Bjarne Roursgaard og Henrik Friis

Ane Brun - kigger forbi SPOT som
del af den internationale
karriere.

SPOT Festivalen 2008’s navne er på plads. Mens der stadig arbejdes på masser af detaljer, er de ialt 116 musikalske programpunkter skrevet i kalenderen til et program, der er vel er så alsidigt som nogensinde. Og med masser af SPOT-debutanter. Døm selv ved at se i band-sektionen.

De senest tilføjede navne hører til i den mere kendte skuffe: norske Ane Brun danske Carpark North (som senere har meldt fra igen - se link t.h., red.) – samt Thomas Buttenschøn og Blue Foundation.

Ane Brun afviklede så sent som i går, tirsdag succesfuld koncert på VoxHall i Århus – den norske sanger har en flot international karriere kørende, og Brun bliver del af SPOTs store singersongwriter-program, hvor det er meningen, at hun skal dele slot med svenske Nina Kienert.

Carpark North - nyt album på trapperne
Og så er Carpark North atter på SPOT-plakaten efter et par års fravær. Gruppen bragede i 2003 igennem på de danske hitlister med gode melodier, effektive hooklines og energifyldt 80-inspireret electro-pop.
Blue Foundation - på SPOT.
Selv om der siden har været karrieremæssige toppe og bølgedale er Carpark North eksemplet på en dansk kvalitetsgruppe, som stædigt og hårdt arbejder videre med deres projekt og musik med både hjem- og udland for øje. Netop nu arbejdes der på et nyt og tredje album som indspilles i USA, og måske løftes der en flig af det nye materiale på SPOT?

Det musikalske kollektiv Blue Foundation har også blikket rettet med udlandet – det nye udspil har skåret ned for triphop-elementet til fordel for det guitar-baserede, og har medført både store roser og det modsatte. Debatten om stilen kan passende fortsætte på SPOT – men gruppens commitment er til gengæld indiskutabelt.  

Thomas Buttenschøn - positive toner på SPOT.
FOTO: Tuala Hjarnø.

Buttenschøn - baggårds-sange på SPOT
Og så bliver der muntre strofer med Thomas Buttenschön, der med ypperlig sans for det danske sprog har ramt plet hos musik-elskerne herhjemme. Sangerens andet album ”Billeder fra min baggård” bliver i øjeblikket langet over adskillige pladediske - fordi den jordnære hverdagspoesi og positive musik appellerer til rigtig mange smagsløg.

Læs om de 116 bands her:

Links
Carpark melder fra - Annika Aakjær kommer til