Javascript Menu by Deluxe-Menu.com
 
 
nyheder  « klik her for at komme tilbage til listen
 
Veto, The Storm, The Floor Is Made Of Lava på SPOT
09-04-2008 | Af Henrik Friis

Veto - album- og SPOT-aktuel.
5. maj udsendes Vetos længe ventede andet album "Crushing Digits", og med en anmelder-begejstring over gruppens koncerter, som gennem den sidste lange tid kun har været opadgående – noget nær det rene stjernekasteri – er Troels Abrahamsen & co. nu  klar til at melde deres hyperaktuelle ankomst på årets SPOT  Festival.

Det er The Storm også, og har kritiker-modtagelsen været mere blandet for Pernille Rosendahls (ex-Swan Lee) og  Johan Wohlerts (ex-Mew) nye projekt, ja, så er publikumsinteressen entydig, nemlig stor - hvilket sidste uges totalt udsolgte koncert på Vega fortalte alt om. Jo, det ér storlydende, men hvordan kan det ellers blive når Queen- og Gasolin-stjerneproducer Roy Thomas Baker sad bag knapperne på cd'en.


The Floor Is Made Of Lava - til SPOT
med frisk live-erfaring.
The Floor Is Made Of Lava gør også klar til at entre SPOT-scenen, og det er med masser af live-erfaring i bagagen, for gruppen har gjort landets klubber usikre gennem de seneste to måneder med deres hvæsende, svedende rock, der ikke giver Arctic Monkeys noget efter i energi og opofrelse.   
 
Også i rockafdelingen præsenterer SPOT The Bronson Brothers, som har forbindelse til det hedengangne Strömning, men som i den nye ham har fået effektfuldt tag i den gamle 60’er  beatrock – med en helt personlig drejning. Singlen ”The Tide” med den franske popsensation SoKo har da også gjort indtryk på bl.a. P3’s lyttere.

Are We Brothers er Gypsies-drengene minus bassist Peter Due – gruppen har netop skrevet kontrakt med Kristian ”Liga” Leths nyetablerede pladeselskab. JoeAndHoney hører til i rock’a’billy/coolblues/surf-afdelingen og består af parret Iben og Nikolaj, mens When Saints Go Machine selv kalder deres musik for 'alternativ pop', men ikke kan frasige sig referencer til hookline-orienteret elektro-funk og -pop, med falset-sang, tykke grumme synths og hele svineriet.


Liv Lykke - live-debut af nyt materiale.
Spindeside og seje teenage-drenge
På spindesiden er Lise Westzynthius på SPOT-plakaten – aktuel med sit 3. album  - og Liv Lykke & Jenno: Liv lykke sikrede sig en del opmærksomhed med fortolkninger af Kai Norman Andersen sidste år. Nu er hun gået sammen med Jens Bjørnkjær i et projekt, der får live-premiere på SPOT, og som udsendes på cd lige efter festivalen.

Endelig til den elektroniske afdeling, hvor Snöleoparden – alias Jonas Stampe – står for et svimlende mix af world, art-rock m.v., og i det hele taget en lyst til eksperimenter. Selveste sitar-mesteren Ravi Shankar har undervist Stampe, men det formår ikke at spærre leoparden inde i en world-bås. Bare lyt til de percussion-tracks, klagesange, børnesange m.v.  der kan høres på MySpace. Og så er der også Electrojuice med Mads og Jacob på 14 og 15 år (SPOTs måske yngste act nogensinde), som står for club/electro/trash og i øvrigt allerede har remixet  ovennævnte Veto, The Floor Is Made Of Lava m.fl.