Javascript Menu by Deluxe-Menu.com
 
 
nyheder  « klik her for at komme tilbage til listen
 
Bussen kommer lastet med branche-folk fra Benelux
03-06-2008

Murder - dansk musik, der lokker Benelux' branche
på bus til Århus.

48 af de mest betydningsfulde branche-folk fra Holland, Belgien og Luxemburg har i fællesskab valgt at hoppe på en bus med retning mod SPOT 2008.

Kl. 06. torsdag morgen starter en bus i Bruxelles, kører dernæst over Luxemburg og Holland og får på den måde samlet i alt 48 musikjournlister og branchefolk op for at køre dem til årets SPOT Festival, der starter samme aften kl. 19.30

De 48 vil dels kunne opleve egne landsmænd  på scenen som del af SPOTs store åbningsaften – men de er også i Århus med henblik på at tjekke det store udbud af nordiske bands og solister ud, som kan opleves på festivalen. Med henblik på præsentation senere på året i Benelux-landene.

Benelux-bussen tæller folk fra spillesteder, bookingbureauer og så en stor flok journalister. De i alt 18 pressefolk udgør i alt tre juryer – en for hvert land – som skal udvælge danske bands til forskellige events i Benelux-landenen i efteråret:

Seks danske bands til Luxemburg-festival i august og ikke mindst fire danske bands til den stort anlagte showcase-festival Sonic Visions Festival i Luxemburg i november. Hollænderne vælger to bands til stor festival i Tivoli i Utrecht 25. oktober. Og den belgiske jury skal udvælge fire bands til SPOT on Denmark-showcase på det store spillested AB 8. november.

Det er i øvrigt andet år, at belgierne har en decideret udvælgelses-jury med på SPOT. I fjor førte det til at Amber, Figurines, Band Ane og Murder spillede ved det velbesøgte SPOT on Denmark-arrangement i november sidste år. Særlig Murder har efterfølgende haft stor succes med at få det centraleuropæiske og specielt det belgiske i tale. Noget der nærmest symbolsk markeres med en fælles koncert mellem netop Murder og belgiske DAUU på SPOTs åbningsaften.        

På åbningsaftenen til årets SPOT Festival myldrer der med spændende kunstnere fra Beneluxlandende, så som The Tellers, Voicst og DAAU, hvilket der kan læses mere om her